Barion Pixel

Mezőgazdasági alkatrészek széles választéka!

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kategóriák / Termékek

A hatékony permetezés apróságokon múlik!

2024. 04. 12. 00:00:00
A hatékony permetezés apróságokon múlik!

A permetezés jelentőségét egyetlen mezőgazdasági szakembernek sem kell bemutatnunk. Elhagyhatatlan feladat. Megvédi a növényeket a kártevőktől, gombáktól és egyéb betegségektől, ezáltal javítja a minőséget és növeli a terméshozamot.

Ezúttal tehát egy másik fontos mezőgazdasági témakört járunk körbe: a permetezést. Ahhoz, hogy a növényvédő szerek kijuttatása költséghatékony és eredményes legyen, tisztában kell lennünk annak minden eszközével, beleértve az elsőre talán jelentéktelennek tűnő alkatrészeket is.

Miért szükséges a permetezés?

A válasz egyszerű: mert az emberek szeretik a szép, egészséges növényeket, zöldségeket és gyümölcsöket. A gazdák pedig szeretik a problémamentes mindennapokat, kiszámíthatóságot és a magas terméshozamot.

A permetezés maga nem új módszer, már évtizedek óta használjuk. Ám az idők során értelemszerűen rengeteget változott. Fejlődött a technika, változtak a permetezéshez szükséges alkatrészek és új, az emberi szervezet számára ártalmatlan permetszerek kerültek piacra.

permetezőgép alkatrészek, traktor, mezőgazdaság

Minden alkatrész számít

A permetezés a mezőgazdaságban kiemelten fontos feladatnak számít. Mivel, mikor és hányszor kell permetezni? Mindez leginkább az időjárástól, a terménytől és az azt támadó kártevőktől függ. Rendkívül fontosak természetesen a felhasznált eszközök is. Ismerjünk meg néhány alkatrészt, amelyek segítenek abban, hogy mindenki megfelelően fel tudja készíteni permetezőjét a munkára.

Szórófej a permetezés hatékonyságáért

Milyen típusú szórófejre van szükség az eredményes kijuttatáshoz? A kérdés jogos, hiszen a lehetőségek száma meglehetősen nagy: találhatunk többek között T-alakú, L-alakú, kisszelepes és háromállású szórófejet is az üzletek és webáruházak kínálatában.

A megfelelő szórófej kiválasztása és beállítása kulcsfontosságú a kijuttatott szer eloszlásában és ezzel együtt a permetezés hatékonyságában. Döntés előtt figyelembe kell venni a szórófej kialakítását, nyomását és a permetezési sebességét.

Permetező szakaszoló az egyenletes munkáért

A permetező szakaszoló nélkülözhetetlen eszköz a modern mezőgazdasági gyakorlatban. Hozzájárul a fenntartható növénytermesztéshez és a gazdaságosabb működéshez. Nézzük az előnyeit.

  1. A permetező szakaszoló lehetővé teszi a permetezőszerek pontos adagolását, ami kizárja a felesleges vegyszerpazarlást. Ez már rövid távon is megtakarítást jelent, hiszen kevesebb vegyszerre van szükség, így a kiadás is csökken.

  2. A megfelelően beállított szakaszoló segít a permetezőszer egyenletes eloszlásában, így biztosítva a kívánt hatás elérését. Ennek köszönhetően minden növényhez eljut a megfelelő mennyiségű hatóanyag.

  3. A szakaszoló segítségével lehetőség nyílik a permetezés időzítésének pontos kontrolljára, amely nagyban befolyásolja a növényvédelmi hatékonyságot.

A szakaszoló tehát több fronton is segíti a permetezés sikerességét, ezért érdemes beszerezni még a munkálatok megkezdése előtt.

gépi permetezés, tavaszi munkák, talajvédelem, növényvédelem

Permetező szűrő a dugulások ellen

A permetező szűrő kicsi, de annál fontosabb alkatrész, amit érdemes rendszeresen cserélni és karbantartani. Mivel legfőbb feladata a szennyeződések, részecskék eltávolítása a permetezőfolyadékból, ezért megakadályozza a szórófejek eldugulását és a permetezési rendszer károsodását. Nem érdemes spórolni rajta, hiszen ezzel az egyszerű eszközzel hosszú távon óvhatjuk pénztárcánkat. Sokkal gazdaságosabb befektetés, mint az eldugult szórófej javítása vagy cseréje. Nem beszélve a bosszankodásról és az időveszteségről.

Permetező szivattyú a gyors munkáért

A permetező szivattyú nagy segítséget nyújt, főleg abban az esetben, amikor nagy területen kell elvégezni a munkát. Ezeknek a gépeknek a működése egyszerű: nyomást hoznak létre, aminek köszönhetően a permetszer a szórófejeken keresztül a szabadba jut.

Bár rengeteg különféle permetezést segítő berendezés létezik, mi jó szívvel ajánljuk az Agro-Plaszt P100 univerzális szivattyút. Hogy miért? Mert mindent tud, amit egy szántóföldi permetező szivattyúnak tudnia kell. A forgó alkatrészein alkalmazott tűgörgős csapágyak hozzájárulnak a hosszú, megbízható működéséhez, valamint a minimumra csökkentik a keletkező hőt. Az öntöttvas hüvelyben dolgozó alumínium dugattyú pedig az alkatrészeknek legjobb együttműködését biztosítja.

A permetező cső mérete

A permetező csövek nem egyszerű csövek: ezeket a termékeket úgy állítják elő, hogy ellenálljanak a vegyszereknek. Ez biztosítja, hogy a cső hosszú távon megbízható legyen, és ne sérüljön meg a permetezőszer miatt.

A kiválasztásnál fontos szempont a cső hosszúsága. Vagy éppen rövidsége, ez nézőpont kérdése. A túl hosszúra hagyott cső problémát jelenthet a szivattyúnak, emiatt ugyanis nagyobb energiára van szüksége, hogy a szert kijuttassa a rendszerből. A rövid cső hátránya, hogy egyszerűen nem ér odáig, ameddig kellene.

Permetezés csak észszerűen!

A permetezés hatékony növényvédelmi eszköz, és a kijuttatott szerek is egyre természetbarátabb anyagok, mégis fontos figyelembe venni a környezeti és egészségügyi szempontokat, amikor permetezésre kerül a sor.

A túlzott permetezés vagy a nem megfelelően kiválasztott permetezőszerek környezeti szennyezést és egészségkárosodást okozhatnak. Ezért fontos, hogy a permetezést szakszerűen és felelősségteljesen végezzük el, minimalizálva a kockázatokat. Permetezéskor ugyanis nemcsak a növények, hanem a föld és a természet védelme is fontos.

Megfelelő tartozék, tökéletes munka

A permetezéshez tehát fontos a megfelelő felszerelés, így lesz a művelet hatékony, a termény pedig egészséges. Akár szórófejet, szivattyút, csövet vagy szűrőt keresel, a Ferwant kínálatában megtalálod a legjobb minőségű és tartós darabokat. Nézz szét webshopunkban és szerezz be minden eszközt a permetezéshez, hogy könnyebb legyen a munka! 

Tartalomhoz tartozó címkék: permetezés permetező alkatrészek
Image