Barion Pixel

Mezőgazdasági alkatrészek széles választéka!

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

A precíziós mezőgazdaság újabb vívmánya: a napelemes, automata gyomirtó robot

A precíziós mezőgazdaság újabb vívmánya: a napelemes, automata gyomirtó robot

2023. 01. 04. 15:22:44
Az Egyesült Államok farmjain a precíziós mezőgazdaság újabb eszközét tesztelik, ahol a munka nagyrészét már maga a gép végzi el.
Mezőgazdasági munkások a földek felett? IGEN!

Mezőgazdasági munkások a földek felett? IGEN!

2022. 12. 09. 09:09:16
Mint azt észrevehettétek, az utóbbi időben nagy figyelemmel kísérjük a mezőgazdasággal kapcsolatos digitalizációs lehetőségeket! Minden felfedezés és ötlet számít, ami megkönnyítheti a mindennapokat. És nem utolsó sorban, hosszú távon költséghatékonyabbak is. Az alábbi cikkünkben egy légi járműről lesz szó, amivel mezőgazdasági munkások repülhetnek a földek felett! Az eVTOL – a mezőgazdasági légi járműAz eVTOL – a mezőgazdasági légi jármű
A mezőgazdasági gépek téliesítése

A mezőgazdasági gépek téliesítése

2022. 11. 28. 10:09:10
Minden gyakorlott gazdálkodó tudja, hogy az őszi leállás utáni nagyszervízzel és a téliesítéssel támogathatja legjobban a tavaszi szezonkezdést.
A mai, modern gépek vételárát csak olyan gazdaságok képesek visszatermelni, akik megadják a szükséges gondoskodást a mezőgazdasági gépeknek, amit a finom elektronika és az összetett műszaki tartalom megkövetel.
A trágyázás és a műtrágya történelme a kezdetektől napjainkig

A trágyázás és a műtrágya történelme a kezdetektől napjainkig

2022. 11. 28. 09:54:27
A termések betakarításával a talajból kivont tápanyagokat folyamatosan pótolni kell. A trágyázásnak kettős célja van: pótolja a növényi tápanyagokat és javítja a talaj szerkezetét, humusztartalmát. A műtrágyák képesek pótolni a növényi tápanyagokat, de a humuszképzésre és a talaj szerkezetének javítására önmagukban nem alkalmasak. Azokat az anyagokat, amelyek a kívánt célok elérésnek egyidejűleg megfelelnek, szerves trágyáknak nevezzük (istállótrágya, komposzt, zöldtrágya).
Az időjárás szélsőségei – avagy, mi várhat ránk a jövőben?

Az időjárás szélsőségei – avagy, mi várhat ránk a jövőben?

2022. 10. 25. 12:46:01
A 2022-es év előtt az eddigi legszélsőségesebb a 2003-as volt, de az idei aszály ezt a Duna-Tisza-közétől keletre fölényesen megdöntötte. Rekord kevés mennyiségű csapadék esett tavasszal és nyáron, illetve extrém magas volt a száraz napok összege is. 
A precíziós, digitális és az okos mezőgazdaság sajátosságai

A precíziós, digitális és az okos mezőgazdaság sajátosságai

2022. 09. 08. 08:13:00
Ha végig nézünk az elmúlt évek technológiai újításain, tisztán láthatjuk, hogy a mezőgazdasági szegmens óriási mértékben változik. A drónok megjelenése, a szatellit képek és a szenzorok használata teljesen átalakítják a gazdálkodás addig ismert, megszokott módját. 
A mezőgazdaság modernizációja és az új, digitális technológia bevetése új elgondolások létrejöttét segítették elő: a precíziós mezőgazdaságot, a digitális mezőgazdaságot és az intelligens, okos mezőgazdaságot. 
Az aszály okozta károk a Kárpát-medencében

Az aszály okozta károk a Kárpát-medencében

2022. 08. 11. 09:34:05
Emberemlékezet óta nem látott aszály pusztít Magyarországon, ami eszméletlen veszteségeket okoz a gazdáknak. Július elejéig körülbelül 300 ezer hektárnyi kukorica és 200 ezer hektárnyi napraforgó ment tönkre a kedvezőtlen időjárás miatt. Ezeken a területeken annyira nagy a baj, hogy semmilyen termés sem takarítható be! A problémát tovább fokozza, hogy az aszály egy olyan évben végez a terméssel, amikor kifejezetten magas árak vannak, ebből következik, hogy normál körülmények között a gazdák igazán jól kereshettek volna.
A mezőgazdaság jelene és jövője

A mezőgazdaság jelene és jövője

2022. 07. 12. 08:33:48
Súlyosan hangzik, de nehezen vitatható: javarészt a mezőgazdaság biztosítja a folyamatosan növekvő népesség számára az életben maradáshoz szükséges élelmiszert. Az időjárás közben egyre kiszámíthatatlanabb és szélsőségesebb, mindemellett, Európa éléskamrája, Ukrajna jövője teljesen bizonytalan.
A termőterületek állapotát tökéletesen felmérő, stratégiát alkotó, majd a munkát emberi beavatkozás nélkül elvégző gépek óriási segítséget jelenthetnek mindenki számára!
A munkavédelem fontossága a mezőgazdaságban

A munkavédelem fontossága a mezőgazdaságban

2022. 06. 28. 08:36:48
A mezőgazdasági szegmensben – mint, más területeken is- mindennél fontosabb a munkavédelem. A munkavédelem a megelőzés elvére épül: a munkáltatónak biztosítania kell a szükséges eszközöket, a munkavállalónak pedig tudnia kell rendeltetésszerűen használnia, viselnie, alkalmaznia őket.
A mezőgazdaság teherhordozói, a pótkocsik

A mezőgazdaság teherhordozói, a pótkocsik

2022. 06. 10. 08:24:46
A mezőgazdaságban a talajmunkákon kívül, szinte minden folyamat szállítási feladattal is jár. Országunkban évente, a szállításra kerülő betakarított termények, melléktermékek és inputanyagok össztömege egyszeri mozgatással számolva, meghaladja az 50 millió tonnát. Ha beleszámítjuk, hogy a legtöbbjüket több (2-3) alkalommal is utaztatni kell, 120 millió tonna a végeredmény.  Ezt a kihívást a tehergépkocsik mellett, többnyire a traktorvontatású szállítóeszközök, pótkocsik végzik.